20 Nisan 2007 Cuma

Fener maçında göz kalemimi Polis kadına nasıl kaptırdığımın hikayesidir

Aklımda maça gitmek gibi bir düşünce yoktu ama sürpriz olarak alınan biletle üç kafadar Fenerbahçe-Vestel Manisa Spor maçına gittik.

Londra dönüşüm de buralara ait olma çabası ile kendime bir takım seçeyim dediğimde, kuzenim Kadıköy’de oturuyorsun Fener’i seçersen 10 yıl üzülmezsin deyince rengimi belirlemiştim. Gerçi çocukluk yıllarında da sempatizandım ama babam Beşiktaşlı olduğu için pek aktif olamamıştım.

Önce uygun bir kıyafet bulma telaşını yaşadım. Evdeki sarı ve lacivert ne varsa onları giyerek yendim bunu. Buluşma yerimiz olan boğa heykeline giderken yollarda ki bayram havasının etkisi ile hemen maçın havasına girmeye başlamıştım.

Maçta çekirdek yemek gelenekselmiş. İçeriye sokulması da çok kolay oldu. Bence bunun asıl nedeni tüm paketi hakemin kafasına atsan kıramazsın diye olsa gerek. Girmeden önce arkadaş çantanda kesici alet yada bozuk para olmasın diye beni uyarmıştı. İlk polis kontrolüne girdiğimizde çantamda 4 kalem, 2 çakmak, 3 döner, su ve bir sürü bozuk para vardı. İkinci polis kontrolünden de geçtiğimde ise kalemlerin 2’si, su ve çakmaklar gitmişti. Polis aslında 4 kalemime el koyacaktı ama itiraz ettiğim için ikisini kurtardım. Kalemlerin yarısına el koyan mantığı anlamakta zorlanıyorum.

Biletler numaralı ama nedense herkes istediği yere oturuyor. Bizde kalenin arkasında sağ tarafta bir yere oturuyoruz. Güzel bir yer, her yere hakim olduğumu düşünüyorum.

Stadyumların içini sadece televizyondan görmeye alışkın olan ben, burayı düşündüğümden daha az ihtişamlı ve ufak buluyorum nedense. Çimenlerin dışında her şey sarı lacivert tasarlanmış. Dışarıda ki otopark işareti bile. Stadın dört bir yanındaki kocaman yazıları okuyorum:

  • Gün gördüm günler gördüm seni gördüm şad oldum
  • Bitmedi bitmeyecek bizim aşkımız
  • Burası Kadıköy buradan çıkış yok

Bir sürü elektronik renkli reklam panolarından imajlar fışkırıyor. Arkadaşlar telefon açıp yakınlarına oturdukları yeri söylüyorlar. Doğuş Otomatif panosunun altı diye. Daha sonra dikkat ediyoruz bu panodan stadın her yerinde var ve kahkalara boğuluyoruz.

Önce Vestel'li futbolcular yuh sesleri içinde sahaya geliyorlar. Koşarak tek tek seyircilere gitmelerinin nedenini sonra anlıyorum. Meğer FB’li taraftarlara renkli kağıtlara sarılı mesir macunu atıyorlarmış. Bunu gurur meselesi yapan bir taraftarın “kendin ye” diyerek tekrar sahaya fırlatmasına gülüyorum. Sonra FB’li futbolcular da geliyorlar. Şimdilik sadece ısınma hareketleri için çıkılmış sahaya. Koşuşturup duruyorlar. Fenerli futbolcular tek tek tribünlerin önüne gelip selamlıyor bizleri. Bizde onlara İspanyollar gibi ole ole ole diyoruz.

Seyirci durup durup sloganlar atıyor, maç başlamamış olmasına rağmen büyük bir heyecan var. Atmosferden etkilenmemek mümkün değil. Böyle büyük bir organizasyonun parçası olmak sarhoş edici. Yığınların afyonu meselesini kavrayıveriyorum birden.

Maç kadar maçı seyredenler de ilgimi çekiyor ve bol bol resim çekiyorum. Ucuz tribünde olduğumuzdan olsa gerek çevremdekilerin saç kesimleri, kıyafetleri, elleri, yüzleri, konuşmaları pek de varlıklı bir kesime ait olmadıklarını söylüyor bana. Fener tutkuları ise her hallerinden belli oluyor.

Çevremdekiler bana doğru konuşuyor. Bense testosteronun bol olduğu bu ortamda sayılı hatunlardan biri olarak samimi olmaya korkuyorum. Cevapları geçiştiriyorum ama onlar yorumlarını benle paylaşmaya devam ediyor.

İstiklal marşı ve okul gezisinde kaybettiğimiz çocuklara saygı duruşundan sonra maç başlıyor. Birinci yarıda ki heyecan, golün gelmemesi ile yavaş yavaş sönüyor ve yerini hakem, Zico ve oyunculara yönelen küfürlere bırakıyor. Dikkat ediyorum benle konuşan ön ve yan tarafımdakiler küfür etmiyor. Küfürler daha çok kişisel kontak kurmadığımız arka taraftan geliyor. Bu hoşuma gidiyor.

Tuncay oyun boyunca o kadar koşuyor ki, bu çabası için ona bir gol hediye edebilmeyi çok isterdim. Ama ne o atabildi ne de ben. O çok sevdiğim Alex’e gelince maç boyunca yerinde saydığı için tüm saygımı yitiriyorum kendisine.

Bir gol atılsa şampiyonluğun nerdeyse garantileneceği bu maç golsüz bitiyor. Halbuki hep o bahsettikleri bu stada özgü gooooool sesini duymayı ne kadar da istemiştim.

Görevli siyah labrador köpeği, maçı oyunculara sırtı dönük seyreden polisler, stadın ısıtma sistemi gibi anlatacak daha çok şey var ama yazıyı fazla uzatmak istemiyorum. Yalnız bir uyarım var. Dışarı çıkmak için kalabalığın dağılmasını beklerseniz iyi edersiniz. Aksi takdirde istemediğiniz bir samimiyet havası içinde dışarı çıkmak zorunda kalırsınız.

Sonradan anlıyorum ki Polis kadının aldığı kalemlerden biri Dior Göz Kalemimmiş.

15 yorum:

Ori dedi ki...

Sem, soyadın Çelebi mi? Evliya Çelebi'yi geçtin valla:)) Gezmediğin yer yok, maşallah. Böyle bir yazı beklemiyordum çok güzel bir süpriz:) Ayrıca FB'li olduğun için seni kutlarım. Yalnız verilmeyen iki penaltı için görüşlerini yazmamışsın, bir de maç hakkında yorum olmalıydı. Mallarına el konulması üzücü tabi, ama hiç göz kalemiyle maça gidilir mi??? Mazallah hakemi boyar efemine birine benzetirsin belli mi olur:))) İyiki ayakkabı fotolarını görmemisler kesin bunlarıda alırlardı senden:)) Sana ve takımına lig şampiyonluğu diliyorum.

Adsız dedi ki...

Heyyy harika, değişik bir tat... Her şeyi bilen spor yazarlarının teknik içerikli yazılarından bıkmıştık..Ben olaya hiç bu gözle bakmamıştım, maç çıkışı konuşulan yada yazılan konu; ulan i... hakem penaltıyı vermedi bee.. bu devid futbolcu değil yav o gol de kaçarmıydı..Maça ve stad a hanım seyirci üstelik yazar birisinin gözüyle bakarak yazılan yazı da gerçekten değişik bir tat veriyormuş..Teşekkürler eline sağlık..

Adsız dedi ki...

Sevgili taraftarımız, maç hakkındaki yazınızı okudum. Çok beğendim. Fenerbahçe hakkında yazdıklarınız için bir teşekkür borçluyum. Size bir forma hediye etmek isterim. Lütfen gelişinizi haber verin sizin gibi güzel taraftarların kale arkasından maç izlemesi kabul edilemez. Ayrıca göz kalemini getirin de şu hakemleri beraber sürmeleyelim.

Adsız dedi ki...

Sevgili Sem, Fenerbahce bu yil sampiyon olsun size soz veriyorum kadikoy'e hepsinin heykellerini yaptiracagim. Tum hakemlere de su ayakkabilardan alacagim.

Adsız dedi ki...

hahahahah super super...Bravo Sem mac a da gittin ha!...anlatimindan cok keyif aldim sagolasin...hic gulecegim yoktu :)) cok guzel noktalari yakalamissin arkadasim :)

Adsız dedi ki...

KOYU BİR FENERBAHÇELİ OLARAK, MERAK ETMEYİN BU SENE ŞAMPİYONUZ DİYORUM,
ZAFER

Adsız dedi ki...

GÖZ KALEMİNE İHTİYACI OLAN BİR POLİS MEMURUNUN RUJADA İHTİYACI OLUR, BİR DAHAKİ MAÇA BENDE RUJDA GÖTÜRÜNKİ TAMAMLANSIN POLİS ARKADAŞIMIZIN GÜZELLİK SETİ,
FENERBAHÇEYE BAŞARILAR,
CENGİZ

Adsız dedi ki...

LONDRADAYKENMAÇA HİÇ GİTTİNİZMİ MERAK ETTİM,
HER NE KADAR TÜRKİYENİN EN İYİ STADINA GİTMİŞ OLSANIZDA BENCE LONDARAKİLERLE ARASINDA BÜYÜK BİR FARK OLDUĞUNU GÖRMÜŞSÜNÜZDÜR, YAZINIZDA BAŞARILAR,
CANER

Adsız dedi ki...

KADIKÖYDE OTURDUĞU İÇİN FENERLİ OLAN BİRÇOK TARAFTAR VAR AMA GÖZ KALEMİNİ STADA GİRERKEN KAPTIRAN ÇOK TARAFTAR OLDUĞUNU ZANNETMİYORUM,
ONUN İÇİN SİZİ AYRICALIKLI TARAFTAR İLAN EDELİM,BUNDAN SONRA,
TAKIMI İÇİN GÖZ KALEMİNİ KAYBETMEYİ BİLE GÖZE ALMAK KOLAY DEĞİL,
SARI LACIVERTLİ,,,

Adsız dedi ki...

BENCE FENER-BEŞİKTAŞ MAÇINA DA GİDEN, ŞAMPİYON ORDA BELLİ OLCAK ÇÜNKÜ,
MAÇTA GÖRÜŞÜRÜZ,
BEŞİKTAŞLIDAN SEVGİLERLE,,

Adsız dedi ki...

Kim bu doğuş otomatif ?
Adımızı, üstelik yanlış yere kullanan şirketi esefle kınıyoruz.

Adsız dedi ki...

o elem trafik kazasını biliyordum, ama istiklal marşı esnasında da mı çocuk kaybettik? kaybettiğiiz gibi bulun diyeceğim ama galiba bulunacak cinsten değil bu kayıp!yahu trafik canavarından sonra istikal marşı canavarları da mı türedi? aboooooov

Adsız dedi ki...

şşşt şşşt sem hanım, hor görme garibi! hepimizin maça gidecek ve okkalı iki küfür sallayacak kadar paramız evvelallah var.

Adsız dedi ki...

kim bu benim adımı kullanan hıyarto? sen gel, senin yamulmuş suratını betona gömdüğüm gibi modern heykel diye sergilemezsem ne olayım!

Adsız dedi ki...

sevgili sem vestel manisa maçına babam dA GİTmişti. YAZINI okudum. göz kalemin için üzgünüm.ama ne yapalım polislerin de göz kalemi kullama ihtiyacı var!!!!!!!!!!!!

ŞAMPİYON FENERBAHÇE !!!!!!!!!!!!!!!