16 Temmuz 2007 Pazartesi

Dertler Rodi'nin Yakasını Bırakmıyor

Size Kadıköy'deki Rodi'nin heykelinden bahsetmiştim. Bugün öğrendiğim bir habere göre bu heykel çalınmış ve Rodi arada heykelin çalındığı yerde dolaşıp efkar dağıtıyormuş. Hatta Nimet beyle olay yerinde heykelin bıraktığı çukura bakarken resimleri bile var.


Heykeltraş Ergin bey ise timsah heykeli de çalınacak diye korkulu rüyalar görüyormuş. Belediye yetkilileri ise seçimi düşünmeyi bir kenara bırakmış, Boğa heykelimiz de çalınırmı diye kara kara düşünüyorlarmış.


Heykelin nerede olacağına dair bilgisi olanlar lütfen haber versinler yoksa gene yurt dışından bir detektif getirmek zorunda kalabiliriz. Detektifimiz ise bu günlerde hayli yoğun. 8-19 Ağustos'ta kişisel resim sergisi var. Londra'da olanlar, oraya gitme imkanı olanlar, sergi muhteşem bir gölü ve parkı olan Highgate, Waterlow Park, Lauderdale House'ta. Mutlaka gidin; yediğiniz içtiğiniz sizin olsun gördüklerinizi anlatın bize yeter. Aşağıda sergiden bir numune.



12 yorum:

Adsız dedi ki...

şimdi çok üzüldüm. bunda sizin de payınız var gibi. öyle ya siz tutun bloglarınıza rodi'yi konuk edin, onun maceralarını yazın, sonra heykelinin yapılmasını sağlayın... ee olacağı buydu:( çabuk ne yapın edin ya heykeli bulun, yada yenisinin yapılmasını sağlayın.

Adsız dedi ki...

maalesef o tarihte Londra'da olamayacağım, ah eylülde olsaydı:( sergi sahibine basarılar dilerim.

Adsız dedi ki...

Gecen gun Banu'larin ordan gecerken, Gene yol gorundu Istanbul'a sarkisini soyluyor gibi gelmisti bana. Nedeni anlasildi simdi:))Sem, umarim bu sefer sen bulursun heykeli.

Adsız dedi ki...

Rodi'nin heykelinin aslını göremeden çalınmasına çok üzüldüm.Umarım en kısa zamanda bulunur ve Rodi'nin yüzü güler.

Adsız dedi ki...

Rodicim buda mı başına gelecekti:( ne biçim memleket yaw burası heykeli bile yürütüyorlar...geçen gün rodiyi yolda üzgün üzgün dolaşırken gördüm demekki nedeni buymuş:(

Adsız dedi ki...

Anonim arkadas teskur ederim, bir daha ki sefere bekleriz artik....Sem cim heykeltras Ergin Bey e uzuntulerimi ve en iyi dileklerimi gonder lutfen...Heykelin buralara yolu dusmesin diyorum..gorurum yani :))
aman haa...

Adsız dedi ki...

Sem cim sagolasin reklamimi yaptigin icin arkadasim x opuyorum
Kabuslar gormeye basladim bu sergi yuzunden, atlatinca icim ferahlayacak :)

Adsız dedi ki...

Inanmiyorummmm kina gecemin resmini koymussun :) ayyy cok duygulandim seker...ne guzeldi ama ... cok kocamanlardan opuyorum seni

Adsız dedi ki...

Nasıl bir ülkede yaşıyoruz? Önce kazlar sonra heykeller çalınıyor. Dün akşamndan beri şoktayım zaten:(Umarım çalınan heykel bulunur, çalanlar da cevalarını çekerler. Yağmur

Adsız dedi ki...

Heykeli çalanların mutlaka bulunması lazım, Açıkcası Fenerbahçenin Bağdat Caddesinide ışıklandırmasından sonra insanlarda bir Kadıköy düşmanlığı oluştu son zamanlarda, Boğa heykelinide özel bir korumaya alsak iyi olacak,

O tarihte Londra'da olamayacağım maalesef çünkü Bozcaadada olacağım,
Yazılarınızda başarılar,

Adsız dedi ki...

Cengiz cim Bozcaada ya da geliriz...yeterki istek olsun ;)

Adsız dedi ki...

Şu Rodi'nin başına gelenlerde pişmiş tavuğun başına gelmedi:(

Ayla