2 Ağustos 2007 Perşembe

İstanbul'da Mmöööö Zamanı

İstanbul'u inekler bastı. Evet, 1.5 yıllık bir hazırlıktan sonra nihayet 1 Ağustos'tan itibaren şehrin sokakları ineklerle renklenmeye başladı. İlki 1998 yılında Zürih'te başlayan daha sonra dünyanın 54 kentinde yer alan İngilizce çevirisiyle 'İnekler Geçiti' denebilecek, bizde ise daha çok 'Dikkat İnek Çıkabilir' sloganı ile yer alan bu sokak sergisinde yer alan parçalardan biri Cemil İpekçi'nin ineği. Daha yaratıcısının adını görmeden kime benzediğini görmemek mümkün değil.


Eğer bu birbirinden renkli inekleri daha görme şansınız olmadıysa üzülmeyin. Etkinlik 30 Ekim'e kadar devam edecek. Tabi Rodi'nin heykelinin akıbetine uğramazsa. Her sabah bir zamanlar heykelin olduğu alandan geçerken, geride kalan çukurun çöplerle dolduğunu görmek yeterince üzüntü veriyor zaten.

Her ne kadar sponsor firmaların reklamlarını yapmaları için bir fırsat alanına dönüşmüşse de toplumsal ya da çevreci mesajlar veren ineklerin olduğu da bir gerçek. Dahası hiç beklemediğiniz bir anda karşınızı çıkabilirlermiş. Kadıköy'deki Boğa'mız sergi haberini ilk duyduğunda çok sevinmiş ama hevesi gırtlağın da kalmış, çünkü inekler bu yakaya gelmiyeceklermiş.

Şişli Belediyesi'nin düzenlediği ve 150'si ünlü 190 sanatçının tasarladıği inekler Kasım ayında satılacak, gelirleri de Sokak Çocukları Rehabilitasyon Derneği, AÇEV ve TEMA'ya verilecekmiş.

Bakalım İstanbul sokaklarında dalgın dalgın yürürken kaç tanesiyle burun buruna geleceksiniz. Nişantaşı'na yolunuz düşerse Sezen Aksu'nun kini görmeniz mümkün. Göremezseniz de üzülmeyin işte size bir fotoğrafı.




8 yorum:

Cemre Kabaş dedi ki...

Boğa heykelimizden sonra ineklerimizde oldu:)Vatana millete hayırlı olsun:P Ama duyduğuma göre bizim yakamızda yokmuş.O zaman bizde isterizzzzzz:)

gülçin dedi ki...

sevgili sem, cemil ipekçinin bu palabıyıklısını görebildin mi?? neredeymiş?? onu arıyorum ya, nişantaşında inek safari yapıyorum.

Adsız dedi ki...

Sem sonunda Istanbul'da ineklerin istilasina ugradi demekki. Cemil Ipekci'nin inegi serginin en eglenceli parcalarindan birisi heralde:)Biyiklari ise cok yakismis.Nerede oldugunuda yazda merakta kalmayalim, belki Istanbul'a gedigimde bende gider gorurum.

Adsız dedi ki...

Sem yeni sayfa duzenin
renkler ve resimler cok uyumlu ve guzel olmus. Ellerine saglik.

gülçin dedi ki...

sevgili sem, nazik cevabın için teşekkürler. pazartesi hemen gidiyorum, yaşasın !!!

gülçin dedi ki...

sevgili sem, dün akşam iş çıkışı cevahir'e gittim ve içeride girişin iki yanındaki merdivenlerin dağıldığı sahanlığa etraına siyah bant çekip minderine oturtmuşlar benim pala bıyıklıyı, altında yemeniden bir şalvar dallı güllü. ayrıca içeride başka bir sürü vardı, üzerine gelin oturmuş olandan, yüzüne duvak takmış alnında beşibiyerdesi ile gelin olmuş kırmızı dudaklısı, tam girişte şieden çıkan alaattin'in yeşil cini vs vs. ve fakat hepsinin etrafında siyah bantlar olduğu için resim almak zor. gene de çektim. bakalım nasıl çıkacak. bu arada bebek parkındakileri halkımız parçalamaya başlamış, demek ki bu bant lüzümsuz değilmiş. üff ya.
sevgiler

Unknown dedi ki...

isteriz cemcemim ;) . . .güzel haber eline sağlık sem :) ....

Unknown dedi ki...

Sevgili Sem, bloğunu çok sevdim. Bu yazınla ilgili olarak söyliyeceklerim o kadar iç açıcı olmıyacak ne yazıkki:( Gülçin arkadaşımızın dediği çok doğru sadece Bebek parkında değil başka yerlerde de inekler parçalanılmaya başlamış. Cow Parade yetkilileri açıklama yapıp, bunun çok üzücü bir durum olduğunu çünkü 3 ay sonra yapılacak açık artırmada satılacak inek kalmıyacağını belirttiler. Rodi'nin heykelinin çalındğını üzüntüyle okudum. Demek ki ülkemz açık havada sanata hazır değilmiş:(