21 Ocak 2007 Pazar

Kaz'ın adı var: Rodi

Hafta sonu vakit bulup pazarda röportaj yapamadım ama internette birkaç araştırma bide birkaç esnafla muhabbet yaptım.

Efendim, Radikal'den Hızır Tükel'e göre, Rodi 3 yıl önce gelmiş Kadıköy’deki çarşıya. Aydın’da bir çiftlikte yasayan Nimet Bey, İstanbul’a gelirken bütün hayvanlarını elden çıkarmış, eşyalarını kamyona yüklerken Rodi'nin avaz avaz gaklamasını 'baba beni buralarda bırakma' olarak algılamış ve Rodi’yi de kamyonun kasasına atıp İstanbul’a getirmiş. Gün boyu boğadan tut, nemesis ve hanımağa kafeye bile giden Rodi şimdi Piriççavuş Sokak'ta Rodi Balık Evindeki işine de adapte olmaya çalışıyormuş. Nimet bey demecinde 'İnanın Rodi, sanki yeni açtığımız bu restoranın kendi adını taşıdığını anladı. Bu sokağa geldiğimizde yürüyüşü değişiyor, dükkâna girdiğinde tüylerini kabartıp gururla gaklıyor' diyormus. Hatta üç oğlu varmış ve Rodi'yide yakında nüfusuna ekleyip mirasına ortak edecekmiş.

Ben hala Rodi'yle ilgili anılarınızı duymak istiyorum. Ozi anlattı mesela. Kadıköy'ün dar sokaklarında park yeri aradığı bir gün, Rodi ona Cafeağa Spor Salonunun olduğu sokakta bir park yeri bulmuş.

19 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu Rodi hiç yabana atılır bir karakter gibi gelmemeye başladı bana. Eski reenkarnasyonlarında Çelik Bilek'in iki kahramından biri olan Rodi olmasın;))

Adsız dedi ki...

Sem abla, bende görürüm bu kazı çarsıya indiğim zamanlar. Bir müzikçi olarak bende Rodi kelimesinin nüzikçiler için olan anlamını yazmak istedim. Konser olduğunda grubun aletlerini taşıyıp, kurup, kaldıran kişilere Rodi denir, Rodisi olan kişilerede 'Rodi yapmışşın abi' diye takılınır. Siyah gözlüklerle Shaft'ta falan görüldüğünü okudum ya diğer yorumlarda, acaba Shaftta gizli gizli Rodilik falanmı yapıyor bu kaz diye düşünmeye başladım.

Adsız dedi ki...

Nimet Bey ve Rodi :)) super! Bayildim valla...Roportajini bekliyom Sem! Nimet Bey ve Rodi nin resmi ile :)

Adsız dedi ki...

Nimet Bey ve Rodi :)) super! Bayildim valla...Roportajini bekliyom Sem! Nimet Bey ve Rodi nin resmi ile :)

Ori dedi ki...

Hahh, sağolasın Barış, kalemine sağlık! Bende Shaftta ne arıyor acaba diye düşünür dururdum. demek rodilik yapıyor ha? Pek havalıydı valla. nasıl desem, sanki iki kanatlı bir planör gibi ya da denizaltının yüzeyi inceleyen priskobu gibi bakıyordu. Ve dün akşam Süreya Sokak'ta gördüm bir an. Ne arıyorsa artık?

Cemre Kabaş dedi ki...

Vay be...rodi de bizim gibi müzisyen çıktı ha bende neden bu gezgine kanım ısınıyor diyordum demek oda bizdenmiş:)ilerde teklif etsem benimle çalışırmı acaba :) GO RoDi GO:) KOPAR BİZİ RODİ ehehe:P

Adsız dedi ki...

Ben de duydum ki Rodi babasinin hesaplarini tutmuyormus, kasanin basina artik o gececekmis

Adsız dedi ki...

Ayrica diyorlar ki Rodi laubalilikten hoşlanmaz...

Adsız dedi ki...

dogru konser alemlerinde ekiplerde yetiş bacım tadındaki insanlara rodi deniyo :)

Adsız dedi ki...

Gecenlerde beraberdik Rodi ile...3 ay evvel kocaman kopek baligi yakalamis, cok gururluydu kendinden...baligin iyisinin nasil secilecegini anlatti uzun uzun.Sohbeti cok hos, birde sarma sigara kullanmasa...

Adsız dedi ki...

ne kaz kafali adamsin gibi laflara hic haz etmez...lutfen dikkat edelim!

Adsız dedi ki...

Sarma sigarayı bırakması için Allen Carr'ı okusa fayda edermi acaba diye düşündürdün beni Anonymous. Bir daha konuştuğunuzda bu kitaptan Rodi'ye bahsedermisiniz?

Adsız dedi ki...

Sarma sigarayı Nimet beyin yanında içemiyormuş duyduğuma göre, onun içinde ben bir dolaşıp geleyim diyerek çıkıp Çarsıyı gezme bahanesi ile sigarasını dışarda tüttürüyormuş. Rivayet bu ya birde Jack Daniel'le arası çok iyiymiş:))

Adsız dedi ki...

Bahse girerim Rodi'nin, Aydın'da Nimet Beyin çifliğine taşınmadan önce Friends dizisinde Joey ve Chandler ile birlikte mutlu bir hayatı vardı. Aynı daireyi paylaşıyorlardı ve Rodi'nin her türlü konforu ve eğlence hayatı düşünülmüştü. Herhalde oda bizler gibi sıla hasretine dayanamayıp Aydın'a Nimet beyin çifliğine döndü? Yada bilmediğimiz başka şeyler var!

Adsız dedi ki...

Yagmurcum gecen gene beraberdik Rodiyle...inan o da sarma cigara felan icmek istemiyor ama su siralar hersey ustuste gelmis, daha ozel durumlar var tabii ama ben bunlari soylemek istemem, gene de kitaptan ve Sem den bahsettim, cok tesekkur etti, deneyecegini soyledi ama sorunu birakmak degil bir daha baslamamak...o kismini baska kanallarla cozmek istiyor...duymus ki akapunktur felan iyi gelirmis boyle durumlara...bakalim...

Ori dedi ki...

Yepyeni 1haber; dün akşam Güner sokakta rodi bir zile basarken görüldü. Camdan seslenen bir bayan "burası değil" deyince bir şaşkınlık hali vardıki herkes tarafından görülesiydi:) Sonra internet cafeye gitti ve tekrar aynı sokağa geldi. Bu kez başka bir zile bastı ve evett içeri kabul edildi. Sanırım aradığı müzik stüdyosu orasıydı!!!

Adsız dedi ki...

Nisancim yalan onlar , grup arkadaslari oyle cok uzun sure beraber kalamazlar, fazla televizyon izliyon sen....

Adsız dedi ki...

Dun aksam gene Rodi ile beraberdim, uzun uzun yuruduk....bana bilmedigim kestirme sokaklari gosterdi. Sem in sitesini duymus ve haftasonu bir goz atmis, kendiyle ilgili bircok yazi goruncede Sem le karsilasma karari almis....Sem cim Rodi ye gore sen cok guzelmissin, o gun sana yuz vermemis ama aslinda yaniyo garibim....Siteni de cok begenmis bundan sonra arada bir girip bakacakmis...

Adsız dedi ki...

Rodi gecenlerde Murat i ve Baris i gormus, arkalarindan kosmus ama yetisememis...uzulmus bayagi.Ayrica Sem icinde cok guzel diyor, mankenim diye gecinenler gitsin Sem i gorsun diyor...Sem i gordugunde eli ayagi birbirine dolanmis o yuzden yabani kus gibi kalmis oylece...Rodi aslinda icine kapaniktir yani...hem bazen de dili tutulur felan...